Partnerství Xero Shoes a Team Novo Nordisk do roku 2024

Obuv inspirovaná barefoot přináší výhody sportovcům i personálu

(Atlanta, GA) 8. srpna 2023 - První profesionální cyklistický tým na světě tvořený pouze diabetiky, Team Novo Nordisk, uzavřel partnerství se společností Xero Shoes jako svou oficiální obuví mimo cyklistiku.

Cyklisté nosí při jízdě pevnou sportovní obuv, ale pokud zrovna nesedí na kole, mohly by jim prospět pohodlné boty, které umožňují přirozený rozsah pohybu chodidel a prstů. Například podle Dr. Sarah Ridgeové bylo prokázáno, že chůze v minimalistické obuvi posiluje chodidla stejně jako osmitýdenní posilovací program. Větší prostor pro prsty a pružné podrážky bot Xero Shoes by mohly pomoci při aktivní regeneraci, ať už cyklistům po celodenním tréninku či závodu, nebo jejich doprovodu, který je celý den na nohou.

"Jsme nesmírně rádi, že můžeme spolupracovat s Xero Shoes," řekl generální ředitel a spoluzakladatel týmu Team Novo Nordisk Phil Southerland. "Xero Shoes je nadějná americká značka a díky jejich étosu a promyšlenosti celého procesu od návrhu až po výrobu je to pro Team Novo Nordisk perfektní partnerství."

"Jsme nadšeni, že můžeme Team Novo Nordisk pomáhat nejen v dosahování lepších výsledků na kolech tím, že do jejich života začleníme naši obuv, ale také v šíření jejich inspirativního poselství o houževnatosti a odhodlání," říká generální ředitel společnosti Xero Shoes Steven Sashen.

Southerland k tomu dodává: "Pro nás jako tým je důležité spolupracovat s partnery, kteří sdílejí náš cíl nejen inspirovat, vzdělávat a posilovat, ale také zůstat věrní přirozeným aspektům výkonu. A cítíme, že Xero Shoes se k nám bude skvěle hodit."

Se společným závazkem podporovat zdraví, wellness a sportovní úspěchy se Xero Shoes a Team Novo Nordisk snaží nově definovat, co je možné.

O XERO SHOES

Xero Shoes založili v roce 2009 na podlaze v koutě volného pokoje manželé Steven Sashen a Lena Phoenix, kteří nabízeli jednoduchou "sadu na výrobu sandálů svépomocí". Dnes společnost nabízí kompletní řadu 39 párů volnočasové a výkonnostní obuvi, zimních bot a sandálů. Xero Shoes má zákazníky v 97 zemích, a to ve věku od 2 do 92 let, kteří nosí jejich obuv při každé příležitosti a aktivitě. Designy Xero Shoes inspirované barefoot umožňují vašim nohám fungovat tak, jak to příroda zamýšlela, a zároveň vám poskytují ochranu a styl, který hledáte. Posláním společnosti je: Poskytovat pohodlí a výhody obuvi pro přirozený pohyb, aby lidé mohli "Live Life Feet First".

O TEAM NOVO NORDISK

Team Novo Nordisk je celosvětový sportovní tým cyklistů s diabetem, v jehož čele stojí první profesionální cyklistický tým s diabetem na světě. V roce 2012 se Phil Southerland, spoluzakladatel a generální ředitel týmu, a globální zdravotnická společnost Novo Nordisk spojili a na základě společné vize inspirovat, vzdělávat a posilovat lidi postižené cukrovkou a podporovat zdravý a aktivní životní styl vytvořili Team Novo Nordisk. Další informace naleznete na adrese www.teamnovonordisk.com.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.